WEDA

Industrijsko podjetje od leta 1919. WEDA je švedska korporacija v zasebni lasti s svojim proizvodnim obratom na Švedskem. Svetovno znani proizvajalec visoko kakovostnih podvodnih robotskih čistilcev.

Prvi preprosti ročni čistilec so razvili že davnega leta 1975, prvi avtomatski robot tip B600 pa so lansirali na trg leta 1981. Dolga tradicija se ohranja, saj so tudi v 21. stoletju med vodilnimi podjetji s tega področja – tudi na račun razvoja podvodnih čistilcev v sodelovanju s končnimi uporabniki.

V zadnjem obdobju so se specializirali za rešitve industrijskih čistilcev za rezervoarje pitne vode in odpadne vode, bazene v papirni, steklarski, železarski, živilski industriji itd. Razvili so tudi robote za čiščenje  hladilnih bazenov v nuklearkah, katerega patent je kasneje odkupilo podjetje WESTINGHOUSE SERVICE AB.

Roboti opremljeni s kamerami, lučmi in popolno kontrolo vrtečih ščetk ali mlinčkov ter motorjev lahko mehansko odstranijo sediment še v tako težko dostopnih in omejenih območjih pod vodo. S temi roboti se 24 ur na dan, 7 dni v tednu na leto čisti umetno jezero velikosti kar 200.000 m2 pod najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifa v Dubaju.

Industrijske naprave za čiščenje

VR50

VR600

YT600

YT800

Vas zanima več o
industrijskih čistilcih?

Stopite v kontakt z nami in pripravili bomo ponudbo po vaših željah.
Kontaktirajte nas