Nega vode – merjenje pH in doziranje dezinfekcijskih sredstev

Ob prvem polnjenju bazena je potrebno izmeriti pH vrednost vode, zato da vemo, ali voda reagira kislo, nevtralno ali bazično.

Idealna pH vrednost vode v bazenu se mora gibati med 7,0  do 7,4. Če je nižja ali višja, to lahko povzroča korozijo na bazenski tehniki in/ali pretirano izločanje mineralnih snovi, kar povzroča srbečico in pekoče oči. Zato je treba vrednost pH vode sprva meriti dnevno, po nekaj dneh pa naj bi zadostovalo tedensko preverjanje vode.

Za merjenje uporabljamo tester merjenja vrednosti in vsebnosti klora v vodi ter drugih sredstev za nego in vzdrževanje vode. Pravilna pH vrednost vode nam omogoča, da bodo dezinfekcijska sredstva sploh delovala.

Za zasebne bazene postaje brez meritev klora

Za javne bazene so najbolj primerne avtomatske bazenske centrale, ki neprestano merijo količino prostega klora v vodi, Redox signal in pH vrednost vode. Za zasebne bazene običajno te postaje ne vključujejo meritev klora, ampak le Redox signal in pH vrednost. Avtomatske centrale na podlagi meritev in nastavljenih vrednosti dozirajo potrebne količine tekočega klora in pH- regulatorja v bazensko vodo.

Na zasebnem bazenu se lahko namestijo zgolj naprave za meritev pH vrednosti v kombinaciji s solinatorji  (naprave, ki s pomočjo elektrolize proizvajajo poseben klor, ki je manj moteč pri kopanju) ali pa sistemi za meritev in doziranje dezinfekcijskega sredstva.

Glede na velikost in globino bazena ter število kopalcev najdemo najboljšo rešitev za vas.

Vas zanima več?

Stopite v kontakt z nami in pripravili bomo ponudbo po vaših željah.
Kontaktirajte nas