Filtracija vode v bazenu (Filtri za bazene)

Brez ustreznega filtra za vodo ni kakovostnega kopanja v bazenu, zato je ob odločitvi za postavitev bazena pomembno izbrati ustrezen sistem za filtracijo vode. Filter za bazene je skupaj s črpalko za vodo eden najpomembnejših elementov v bazenih. Lahko gre za peščeni filter za bazene ali kartušni filter za bazene.

Ob obremenitvi filtriranje dvakrat na dan

Črpalka skrbi za normalen pretok vode skozi filtre, filter pa za filtracijo le-te. Vodo v bazenu je potrebno ves čas filtrirati – v času ko bazen ni veliko v uporabi enkrat dnevno, takrat ko je bazen bolj obremenjen in ko so temperature višje, pa dvakrat na dan. Za odlično filtracijo in brezskrbno uživanje v bazenu je priporočljivo izbrati filter za bazen, ki lahko opravi prefiltriranje vode okvirno v šestih urah (najbolje 3-krat po 2 uri). Takšni filtri so primerni in priporočljivi za zasebne bazene.

Peščeni filter za bazene (z ali brez črpalke)

Izbira peščenega filtra je odvisna od velikosti in višine bazena, njegova zmogljivost pa od velikosti in količine peska v filtru. Od velikosti in zmogljivosti peščenega filtra za bazen je odvisno, kako hitro bo voda prefiltrirana in kako pogosto je potrebna filtracija. Za zasebne bazene so primerni manjši filtri, ustrezni pa so tudi večji filtri z večjo količino peska (so večji in robustnejši). Z več peska so filtrirne sposobnosti boljše. Takšni filtri za bazene imajo večinoma večji premer in višji doseg, zato voda, ki teče iz vrha filtra proti dnu, naredi bistveno daljšo pot skozi filtrirni pesek s tem pa se bolje prečisti. Menjava filtra je v primerjavi s kartušnimi filtri nekoliko bolj zapletena.

Kartušni filter za bazene

Gre za preprostejši filter za manjše zasebne bazene ali masažne bazene. Njegova največja prednost je, da je manjših dimenzij ter se laže prenaša naokoli, hkrati je pri njem enostavna menjava filtrirne kartuše – odvije se pokrov filtra, izvleče kartuša in menja z novo.

Svetujemo vam pri izbiri najbolj idealnega filtra ali filtra s črpalko. Pokličite nas, pomagali vam bomo do idealne rešitve za vaš bazen.

Vas zanima več?

Stopite v kontakt z nami in pripravili bomo ponudbo po vaših željah.
Kontaktirajte nas