Za zaščito vode v bazenu ali za hitrejše ogrevanje vode v bazenu je najbolje uporabiti pokrivalo za bazene. To se lahko uporablja tako v zimskem kot poletnem času, ob enem ščiti vodo pred umazanijo iz okolja, insekti, listi, cvetnim prahom itd. Hkrati pokrivalo ščiti pred udorom UV žarkov v bazen ter preprečuje utopitev otroka ali domače živali v bazenu.

Poletna (termo) pokrivala za zaščito

Plavajoče mehurčkasto pokrivalo je pravzaprav tudi termalno pokrivalo, ki s pomočjo sonca ogreva vodo v bazenu. Izdelano je iz termoplastične folije z zračnimi mehurčki. Tako omogoča podaljšanje kopalne sezone spomladi in konec poletja. Tovrstno pokrivalo preprečuje UV žarkom dostop do vode, hkrati pa prepušča infrardeče sončne žarke in preprečuje ohlajanje vode ter njeno izhlapevanje.

Z njim se lahko zmanjšajo stroški ogrevanja bazena, dodajanja vode in dodatkov za čiščenje.  Termo pokrivalo je zelo priporočljivo v notranjih, pokritih bazenih, da ni izgube vode in nabiranja vlage v prostoru.

Zimska pokrivala preprečijo nastanek alg

Po koncu sezone je treba na zunanjem bazenu pripraviti posebno zaščito, da se v njem med mirovanjem ne nabere preveč alg, pa tudi, da umazanija ne pride do bazena. Gre za pokrivala, cerade, ki hermetično zaprejo bazen.

Zimska pokrivala za bazene so odporna tudi na zmrzal in UV žarke. Njihova temna barva (črna ali zelena) prepreči vdor žarkov ter posledično fotosintezo, ki bi omogočila razvoj alg.

Pokrivala se, da pritrditi ali pa so plavajoča in drenažna. K pokrivalom je mogoče dodati tudi črpalko za odtok deževnice. Narejena so po meri in  željah naročnika.

Glede na bazen in vaše želje bomo skupaj našli najboljšo rešitev.

Vas zanima več?

Stopite v kontakt z nami in pripravili bomo ponudbo po vaših željah.
Kontaktirajte nas